ஸ்ரீ
சந்த்ரஶேகரேந்த்ர மஹாஸ்வாமி அஷ்டகம்
Sri Chandra Shekara Mahaswami Ashatakam
BY
- திருமதி. கீதா கல்யாண், ட்ரஸ்ட்புரம், சென்னை –
- திருமதி. கீதா கல்யாண், ட்ரஸ்ட்புரம், சென்னை –
Smt.Geetha
Kalyan ,Chennai
Translated by
P.R.Ramachander
(Very rarely
people compose stotras in Sanskrit.Here is one composed by Smt
.Geetha Kalyan as a prayer to
Maha Periyava)
Translated by
P.R.Ramachander
ஸ்ரீசந்த்ரஶேகர
ஸ்வாமின் – தைவ
வாணீம் ச ப்ரத்யக்ஷரூபம் பஜேஹம்
ஸ்ரீசந்த்ரமௌளி ஸ்வரூபம் – ஸ்வாமி
நாத ஸ்வரூபாத்ம ஸத்குரும் வந்தே | (1) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
வாணீம் ச ப்ரத்யக்ஷரூபம் பஜேஹம்
ஸ்ரீசந்த்ரமௌளி ஸ்வரூபம் – ஸ்வாமி
நாத ஸ்வரூபாத்ம ஸத்குரும் வந்தே | (1) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
Sri Chandra shekara
SWamin-Deiva,
Vaanim cha
prathyaksha roopam bhajeham,
Sri Chandra
Mouli swaroopam –Swami
Nadha swaroopathma
sath gurum vandhe
I sing about the
deiva Vani * and also,
The visible
of of Saint Chandra Shekara,
I salute the good
teacher with form of Lord shiva with a
crescent,
Who had the form of
Swami Nadha** also
*Deiva Vani –published as voice of God in english
**SWaminadha was
the poorvasrama name of Swami
அத்வைத
ஸித்தாந்த ஸாரம் – ஸ்வாமி
ஆசார்யரூபம் யதிராஜவேஷம்
ஆனந்த சின்மய பூர்ணம் – திவ்ய
ஆத்யந்தஹீனம் அவதாரம் வந்தே | (2) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
ஆசார்யரூபம் யதிராஜவேஷம்
ஆனந்த சின்மய பூர்ணம் – திவ்ய
ஆத்யந்தஹீனம் அவதாரம் வந்தே | (2) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
Advaitha Sidhantha
Saaram –Swamim
AAcharya roopam ,
yathi Raja Vesham,
AAnandha
chinmaya pornam –divya,
Aadhyatha heenam
avatharam vandhe
I salute him who
is the essence of the principle of Advaitha,
Who had the form of teacher and that of a king of saints,
Who was
filled with the
divine joy,
And who was the
incarnation of God without
beginning or end
ஸர்வேஶ்வரம்
ஸத்யஸந்தம் – ஸர்வ
லோகைகநாதம் ப்ரபும் விஶ்வநாதம்
ஸர்வே ஜனானார்த்திஹந்தும் – ஸர்வ
சைதன்ய ஸம்க்ஷிப்த மூர்த்திம் பஜேஹம் | (3) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
லோகைகநாதம் ப்ரபும் விஶ்வநாதம்
ஸர்வே ஜனானார்த்திஹந்தும் – ஸர்வ
சைதன்ய ஸம்க்ஷிப்த மூர்த்திம் பஜேஹம் | (3) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
Sarveswaram sathya
sandham , sarva,
Lokaika nadham
prabhum viswa nadham .
Sarva janaan aarthi hanthum –sarva ,
Chaithanya samkshiptha
moorthim BHajeham
I sing about him who was
the god of all ,
He who was always truthful . the lord of all worlds,
He who destroys sufferings of all people
.
And who is the personification of all powers
காருண்ய
ஸம்பூர்ண நேத்ரம் – காஞ்சி
காமாக்ஷி ரூபஸ்ய அத்வைத மூர்த்திம்
காமேஶ்வர பாத த்யானம் – திவ்ய
காஷாயவேஷம் கமண்டலதாரம் | (4) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
காமாக்ஷி ரூபஸ்ய அத்வைத மூர்த்திம்
காமேஶ்வர பாத த்யானம் – திவ்ய
காஷாயவேஷம் கமண்டலதாரம் | (4) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
Karunya sampoorna
nethram -Kanchi ,
Kamakshi
roopasya advaitha moorthim,
Kameswara
padha dhyanam -Divya.
Kashaya vesham
Kaandalaadharam.
He whose eyes
were filled with mercy, He who is,
Personification of Advaitha in the form of Kanchi Kamakshi,
He who meditates on the feet of Kameswara .
And who is seen wearing divine ochre
robes.
ஜனிம்ருதி
ரோக ஸம்ஹாரின் – ஜன்ம
ஜன்மாந்தர பாப ஹாரின்
ஜன்மஸாஃபல்ய ப்ரதாயின் – ஆதி
ஜகத்குரும் ஸத்குரும் மத்குரும் வந்தே | (5) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
ஜன்மாந்தர பாப ஹாரின்
ஜன்மஸாஃபல்ய ப்ரதாயின் – ஆதி
ஜகத்குரும் ஸத்குரும் மத்குரும் வந்தே | (5) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
Jani mruthi
roga samharin-janma ,
Janmaanthara paapaa haarin ,
Janma SAaphalya
pradhayin-aadhi,
Jagathgurum sath gurum math gurum vandhe
I salute my Guru, the primeval Guru of the universe, the
great Guru,
Who destroys the disease of birth , life and death,
Who destroys the sins committed in this and earlier
births,
And The one who grants
salvation , the aim of life,.
சரத்கால
பூர்ணேந்து வதனம் - பரம
சாந்தஸ்வரூபம் ஸதா பாவயேஹம்
சதுர்வேத போஷண நிரதம் - சாரு
மந்தஸ்மிதம் சந்த்ரசூடம் பஜேஹம் | (6) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
சாந்தஸ்வரூபம் ஸதா பாவயேஹம்
சதுர்வேத போஷண நிரதம் - சாரு
மந்தஸ்மிதம் சந்த்ரசூடம் பஜேஹம் | (6) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
SArath kaala poornendhu
vadanam -Parama,
Santha swaroopam
sadhaa bhavayeham,
Chathur veda poshana
niratham –Charu,
Manthasmitham Chandra choodam bhajeham.
I always thimk
about him who has face
Like full moon of
autumn and who has a peaceful mein
I sing about him
who is busy nurturing four Vedas,
And who islike lord Shiva
with a pleasant smile.
பக்தஜனாபீஷ்ட
வரதம் - பூர்ண
புண்யாவதாரம் பரப்ரஹ்மரூபம்
பங்கஜநேத்ரம் பவித்ரம் - பாத
பங்கேருஹம் மம ஏகாவலம்பம் | (7) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
புண்யாவதாரம் பரப்ரஹ்மரூபம்
பங்கஜநேத்ரம் பவித்ரம் - பாத
பங்கேருஹம் மம ஏகாவலம்பம் | (7) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
BHaktha janaabheeshta
varadham-poorna,
Punyavatharam, para Brahma roopam,
Pankaja
nethram pavithram-padha .
Pangeruham mama yekavalambam,
My only support
is the lotus feet of him,
Who used to give boons fulfilling the desires of devotees,
Who is a complete divine incarnation,has form of Para Brahmam,
Who has lotus
like eyes and is divinely pure.
ஞானப்ரதாயகம்
ஈஶம் - பரம
ஞானஸ்வரூபம் பஜே தேஶிகேந்த்ரம்
அர்தேந்துமௌளி ப்ரகாசம் - ஆயுர்
ஆரோக்ய ஸௌக்யப்ரதம் ஜீவஜாலம் | (8) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
ஞானஸ்வரூபம் பஜே தேஶிகேந்த்ரம்
அர்தேந்துமௌளி ப்ரகாசம் - ஆயுர்
ஆரோக்ய ஸௌக்யப்ரதம் ஜீவஜாலம் | (8) (ஸ்ரீசந்த்ர…)
Jnana pradhayakam eesam –parama ,
Jnana swarooopam ,
bhaje desikendram .
Ardhendhu mauli
prakasam -ayur,
Arogya
saukhyapradham jeeva jalam.
I sing about , the god like king of Gurus,
Who gave us
wisdom , who has a form,
Of divine wisdom , who shined with a crescent ,
Like crown and who gave beings long life and pleasant
life.
|| ஃபல
ஸ்ருதி ||
ஶ்ரீகுரு அஷ்டகம் ப்ராத:காலே படேன் நர:
ஶ்ரீகுரு கடாக்ஷம் நித்யம் ஸர்வபாப ப்ரணாசனம்!!
ஶ்ரீகுரு அஷ்டகம் ப்ராத:காலே படேன் நர:
ஶ்ரீகுரு கடாக்ஷம் நித்யம் ஸர்வபாப ப்ரணாசனம்!!
Phala Sruthi
Sri Guru ashtakam
pratha kala paden nara,
Sri Guru kadaksham
nithyam , sarva papa prasamanam
Benefit
If a human being reads this octet on Guru daily morning ,
He will get graceful looks of Guru which destroys all
sins
No comments:
Post a Comment