Pages

Tuesday, April 25, 2017

Nrusimha Prapathi

நரசிம்ம ப்ரபத்தி :
नृसिंहप्रपत्तिस्तोत्रम्
Nrusimha  Prapathi

By
Sri Mukkur  Lakshmi Narasimhachar

English translation
By
P.R.Ramachander



Chant this great stotra    after bath every morning 108 times and later offer   to the God  Boiled milk   or Panaka and later   give it as Prasada   to all those who were in your home at the time of  chanting the great stotra,  . All the   sins that you have done  in this birth as well as  previous births   would vanish . It is believed that  by doing so all your sufferings would vanish and all  diseases including cancer   affecting you would get cured,

नृसिंहप्रपत्तिस्तोत्रम्

माता नृसिंहः पिता नृसिंहः
भ्राता नृसिंहः सखा नृसिंहः
विद्या नृसिंहो द्रविणं नृसिंहः
स्वामी नृसिंहः सकलं नृसिंहः ॥१॥
 इतो नृसिंहः परतो नृसिंहः
यतो यतो याहि(मि) ततो नृसिंहः
नृसिंहदेवात्परो कश्चित्
तस्मान्नृसिंहं शरणं प्रपद्ये ॥२॥

ஸ்ரீ நரசிம்ம ப்ரபத்தி

1. மாதா ந்ருஸிம்ஹ: பிதா ந்ருஸிம்ஹ:
2. ப்ராதா ந்ருஸிம்ஹ: ஸகா ந்ருஸிம்ஹ:
3. வித்யா ந்ருஸிம்ஹ: த்ரவிணம் ந்ருஸிம்ஹ:
4. ஸ்வாமி ந்ருஸிம்ஹ: ஸகலம் ந்ருஸிம்ஹ:
5. இதோ ந்ருஸிம்ஹ: பரதோ ந்ருஸிம்ஹ:
6. யதோ யதோ யாஹி: ததோ ந்ருஸிம்ஹ:
7. ந்ருஸிம்ஹ தேவாத் பரோ நகஸ்சித்:
8. தஸ்மான் ந்ருஸிம்ஹ சரணம் ப்ரபத்யோ:

Sri Narasimha Prapathi
1.Matha Nrusimha  , Pitha nrusimha ,
2.Bratha nrusimha  , sakhaa  Nrusimha
3.Vidhyaa  Nrusimha , Dravinam  Nrusimha
4.Swami Nrusimha, Sakalam Nrusimha 
5.Itho  Nrusimha  , paratho nrusimha
6.Yathaa  yatho   yaahi , thatho nrusimha
7.Nrusimha   devath  paro na kaschid
8.Thasmad  Nrusimha  saranam prapadhye

தமிழாக்கம்

1. நரசிம்மனே தாய்; நரசிம்மனே தந்தை
2. சகோதரனும் நரசிம்மனே; தோழனும் நரசிம்மனே
3. அறிவும் நரசிம்மனே; செல்வமும் நரசிம்மனே
4. எஜமானனும் நரசிம்மனே; எல்லாமும் நரசிம்மனே
5. இந்த லோகம் முழுவதிலும் நரசிம்மனே; பரலோகத்திலும் நரசிம்மனே
6. எங்கெங்கு செல்கிறாயோ அங்கெல்லாம் நரசிம்மனே
7. நரசிம்மனைக் காட்டிலும் உயர்ந்தவர் ஒருவரும் இல்லை.
8. அதனால் நரசிம்மனே! உம்மை சரணடைகிறேன்.

Translation in English
1,Narasimha is the mother , Narasimha is the father 
2.Brother is Narasimha, friend is Narasimha
3.Knowledge is Narasimha, wealth   is Narasimha
4.Master is Narasimha, everything is Narasimha
5.All the world is Narasimha , the other world is also Narasimha
6.Wherever you go , there is Narasimha
7.There is  no onne who is greater than Narasimha

8.And so I surrender    to you , oh  Narasimha

No comments:

Post a Comment