श्री
काञ्ची परमाचार्य पादुका पञ्चकम्
ஸ்ரீ காஞ்சீ பரமாசார்ய பாதுகா பஞ்சகம்
ஸ்ரீ காஞ்சீ பரமாசார்ய பாதுகா பஞ்சகம்
Sri Kanchi Paramacharya
Padhuka Panchakam
Translated in to English by
P.R.Ramachander
(The Sanskrit original and tamil transliteration is by my face
book fried Geetha Kalyan. Thanks
to her. Image courtesy Saanu
Puthran )
कोटि
सूर्य समानाभां काञ्ची नगर चन्द्रिकाम् |
भजामि सततं भक्त्या परमाचार्य पादुकाम् | (1)
भजामि सततं भक्त्या परमाचार्य पादुकाम् | (1)
கோடி
சூர்ய ஸமாநாபாம் காஞ்சீ நகர சந்த்ரிகாம் |
பஜாமி ஸததம் பக்த்யா பரமாசார்ய பாதுகாம் ||
பஜாமி ஸததம் பக்த்யா பரமாசார்ய பாதுகாம் ||
Koti surya Samaanabhaam , Kanchi nagara chandrikaam,
Bajami sathatham
BHakthyaa , Paramacharya Padukaam
I always
sing and pray with devotion the sandals
of Paramacharya ,
Which has the
luster of one crore suns and is
the moon of the city of Kanchi
सकृत्
स्मरण मात्रेण सर्वैश्वर्य प्रदायिनीम् |
भजामि सततं भक्त्या परमाचार्य पादुकाम् || (2)
भजामि सततं भक्त्या परमाचार्य पादुकाम् || (2)
ஸக்ருத்
ஸ்மரண மாத்ரேண ஸர்வைஶ்வர்ய ப்ரதாயினீம் |
பஜாமி ஸததம் பக்த்யா பரமாசார்ய பாதுகாம் ||
பஜாமி ஸததம் பக்த்யா பரமாசார்ய பாதுகாம் ||
Sakruth smarana mathrena
sarvaiswarya Pradhayinim ,
Bajami sathatham
BHakthyaa , Paramacharya Padukaam
I always
sing and pray with devotion the sandals
of Paramacharya ,
Which when
remembered in an instant grants all type of prosperities.
संसार
ताप हरणीं जन्म दु:ख विनाशिनीम्
|
भजामि सततं भक्त्या परमाचार्य पादुकाम् || (3)
भजामि सततं भक्त्या परमाचार्य पादुकाम् || (3)
ஸம்ஸார
தாப ஹரணீம் ஜன்ம து:க விநாஶினீம்
|
பஜாமி ஸததம் பக்த்யா பரமாசார்ய பாதுகாம் ||
பஜாமி ஸததம் பக்த்யா பரமாசார்ய பாதுகாம் ||
Samsara thapa
haranim janma dukha vinasinim,
Bajami sathatham
BHakthyaa , Paramacharya Padukaam
I always
sing and pray with devotion the sandals
of Paramacharya ,
Which ends the
sufferings of Samsara as well as
sorrow of birth cycle.
वैराग्य
शान्ति निलयां विद्या विनय वर्धनीम् |
भजामि सततं भक्त्या परमाचार्य पादुकाम् || (4)
भजामि सततं भक्त्या परमाचार्य पादुकाम् || (4)
வைராக்ய
ஶாந்தி நிலயாம் வித்யா விநய வர்த்தனீம் |
பஜாமி ஸததம் பக்த்யா பரமாசார்ய பாதுகாம் ||
பஜாமி ஸததம் பக்த்யா பரமாசார்ய பாதுகாம் ||
Vairagya Santhi nilayam
, vidhya vinaya vardhanim,
Bajami sathatham
BHakthyaa , Paramacharya Padukaam
I always
sing and pray with devotion the sandals
of Paramacharya ,
Which is the store house of peace
due to detachment and gives knowledge as well as humility
काञ्चीपुर
महा क्षेत्रे कारुण्यामृत सागरीम् |
भजामि सततं भक्त्या परमाचार्य पादुकाम् || (5)
भजामि सततं भक्त्या परमाचार्य पादुकाम् || (5)
காஞ்சீபுர
மஹா க்ஷேத்ரே காருண்யாம்ருத ஸாகரீம் |
பஜாமி ஸததம் பக்த்யா பரமாசார்ய பாதுகாம் ||
பஜாமி ஸததம் பக்த்யா பரமாசார்ய பாதுகாம் ||
Kanchipura Maha
Kshethre karunyamrutha Sagarim,
Bajami sathatham
BHakthyaa , Paramacharya Padukaam
I always
sing and pray with devotion the sandals
of Paramacharya ,
Which is the ocean of mercy in the greattemple town of Kanchipuram
पादुका
पञ्चक स्तोत्रं य: पठेत् भक्तिमान्
नर: |
सर्वान् कामान् अवाप्नोति मुच्यते सर्व किल्बिषात् || (6)
सर्वान् कामान् अवाप्नोति मुच्यते सर्व किल्बिषात् || (6)
பாதுகா
பஞ்சக ஸ்தோத்ரம் ய: படேத் பக்திமான்
நர: |
ஸர்வான் காமான் அவாப்நோதி முச்யதே ஸர்வ கில்பிஷாத் ||
ஸர்வான் காமான் அவாப்நோதி முச்யதே ஸர்வ கில்பிஷாத் ||
Paduka panchakam
stotram ya padeth Bhakthiman nara ,
Sarvaan Kaamaan
avaapnothi , muchyathe sarva
kilbishaath
Those devotes
who read this pentad I of Sandals ,
Would get all their desires fulfilled and would get freedom from all sufferings
No comments:
Post a Comment