Monday, May 31, 2021

ஸ்ரீ ராம சரித பஜனை.... Sri Rama Charitha Bhajanai

ஸ்ரீ ராம சரித பஜனை....

Sri  Rama  Charitha  Bhajanai

Prayer  song based  on  story of rama

 

By

Bala Mohan

 

Translated by

P.R.Ramachander

 


பாகவதோத்தம ஸ்ரீ ஆஞ்சநேய சுவாமிகள் அருள்வது....

Bhagathothams  Sri  Anjaneya swami arulvathu

As told  by best of  devotees  Swami Anjaneya

 

******************************************************************************************

தசரத புத்ரா ஸ்ரீ ராமா

கோசலை மைந்தா ஸ்ரீ ராமா

நால்வரில் முதல்வா ஸ்ரீ ராமா

கைகேயிப் ப்ரியனே ஸ்ரீ ராமா

முனிவர்கள் யாகமே ஸ்ரீ ராமா

காத்திடச் சென்றாய் ஸ்ரீ ராமா

கல்லுள் பெண்ணை ஸ்ரீ ராமா

கருணையால் மீட்டாய் ஸ்ரீ ராமா

மாடத்தில் மைதிலி ஸ்ரீ ராமா

மனதுள் வரித்தா ள்  ஸ்ரீ ராமா

சிவனார் தனுசை ஸ்ரீ ராமா

சட்டென் று  ஒடித்தாய் ஸ்ரீ ராமா

மங்கை ஜானகி ஸ்ரீ ராமா

மாலையும் சூட்டினாள் ஸ்ரீ ராமா

 

Dasaratha puthran  Sri Rama

Kosalai  manithaa  Sri Rama

Nalvaril   mudhalwaa  Sri Rama

Kaikeyi priyane  Sri Rama

Munivarkal yagame  Sri Rama

Kaathida  Chendrai   Sri Rama

Kallukkul   pennai  Sri Rama

Karunayaal Meettai  Sri Rama

Maadathil Maithili Sri Rama

Manathul varithaal   Sri Rama

Sivanar  dhanusai  Sri Rama

Satttendru odithai  Sri Rama

Mangai Janaki   Sri Rama

Malayum   Choottinaal  Sri Rama

 

Son of Dasaratha  Sri Rama

Son  of Kausalya Sri Rama

The eldest among four  Sri Rama

The pet of Kaikeuyi   Sri Rama

The yaga of sages  , Sri Rama

You went to protect  , Sri Rama

The lady  inside the stone, Sri Rama

With mercy   you saved her , Sri rama

Goddess  Sita on the  Balcony  , Sri Rama

You chose  her in your  mind , Sri Rama

The bow  of God Shiva, Sri Rama

You broke it suddenly sri Rama

The Maid  Sita  , Sri Rama

You  garlanded her Sri Rama

 

 

மந்தரை மனதுள் ஸ்ரீ ராமா

மாசும் புகுந்தது ஸ்ரீ ராமா

பரதன் ஆளவும் ஸ்ரீ ராமா

வனம்நீ ஏகவும் ஸ்ரீ ராமா

வரங்களும் பெற்றாள் ஸ்ரீ ராமா

சிரமேல் ஏற்றாய் ஸ்ரீ ராமா

மரவுரி அணிந்தாய் ஸ்ரீ ராமா

மங்கையும் பணிந்தாள் ஸ்ரீ ராமா

இருவரின் பின்னே ஸ்ரீ ராமா

இளவலும் இணைந்தான் ஸ்ரீ ராமா

குகனையும் உன்னுடன் ஸ்ரீ ராமா

குளிர்ந்தே சேர்த்தாய் ஸ்ரீ ராமா

 

Mandharai manathu ul  Sri Rama

Masum pukunthathu  Sri Rama

Bharathan  aalavum  Sri Rama

Vanam nee   ekavum  Sri Rama

Varangal pethaal  Sri Rama

Siram mel yethaai   sri Rama

Maravuri aninthai  Sri Rama

Mangayum  paninthal Si Rama

Iruvarin  pinne  Sri Rama

Ilavalum  inainthaan  Sri Rama

Guhanayum   unnudan   sri Rama

Kulirnthe    cherthai   sri rama

 

IN side  mind of Mandhara , Sri rama

Dirt  entered , Sri Rama

For  Bharatha  to rule  Sri Rama

For you to go to forest , Sri Rama

She got a boon,.Sri Rama

You decided  to follow, Sri Rama

You wore  tree  hide , Sri Rama

The lady   also  agreed to obey you, Sri Rama

Behind both of you  , Sri Rama

The younger one also joined  , Sri Rama

Guha was  also along with you  Sri Rama

With joy you  joined  with him Sri Rama

 

மானென வந்தான் ஸ்ரீ ராமா

மாதினை மயக்கினான் ஸ்ரீ ராமா

லக்ஷ்மண ரேகையை ஸ்ரீ ராமா

அலட்சியம் செய்தாள் ஸ்ரீ ராமா

இலங்கை மன்னனும் ஸ்ரீ ராமா

இலகுவாய்க் கொண்டான் ஸ்ரீ ராமா

கால்கள் நோகவே ஸ்ரீ ராமா

கானகம் அலைந்தாய் ஸ்ரீ ராமா

தந்தைபோல் ஜடாயு ஸ்ரீ ராமா

தக்க துரைத்தார் ஸ்ரீ ராமா

 

 

Maanena  vanthaan   Sri Rama

Mathinai  Mayakkinaan      Sri Ram

Lakshmana   rekhayai   sri Rama

Alakshyam cheithal  Sri Rama

Ilangi mannanum   Sri rama

Laguvai   Kondaan Sri  Rama

Kaalgal nogave   Sri Rama

Kanakam   Alaithai Sri Rama

THanthai poal  Jatayu    Sri Rama

Thakkathu   uraithaar  Sri rama

 

He came    as a deer  Sri Rama

He attracted   the lady   Sri Rama

The Lakshmana   Rekha   Sri Rama

Was ignored  by her  Sri Rama

Easily he   took   Sri Rama

With legs  paining  Sri Rama

You wandered in the forest  , Sri Rama

Jatayu who was like your father  , Sri Rama

He  told   what is suitable  Rama

 

வானரர் பூமியும் ஸ்ரீ ராமா

வந்தே சேர்ந்தாய் ஸ்ரீ ராமா

வாலியின் வதமும் ஸ்ரீ ராமா

வருந்தியே செய்தாய் ஸ்ரீ ராமா

அஞ்சனை மைந்தனை ஸ்ரீ ராமா

ஆசியோ டனுப்பினாய் ஸ்ரீ ராமா

உன் கணையாழியும் ஸ்ரீ ராமா

உவந்தே தந்தனை ஸ்ரீ ராமா

உன் திரு நாமமே ஸ்ரீ ராமா

உறுதுணை செய்தது ஸ்ரீ ராமா

 

Vanarar  bhoomiyum   Sri  Rama

Vanthe   chernthai  Sri Rama

Valiyin vadhavum Sri Rama

Varundhiye  cheithai   Sri Rama

Anjanai  mainthanai  Sri Rama

AAsiyodu   Anuppinaai  Sri rama

Un kanayaazhiyayum   Sri Rama

Uvanthe  thanthanai  Sri rama

Un thirunamame Sri Rama

Uru  thunai  cheithathu   Sri Rama

 

The country  of monkeys   Sri Rama

You reached   Sri Rama

The killing of Vali  , Sri Rama

You did it    with sorrow   Sri Rama

The son of Anjana   Sri Rama

With happiness  you sent him Sri Rama

Your Divine name is Sri Rama

Gave him great  support  Sri Rama

 

மும்மதில் நகருள் ஸ்ரீ ராமா

மாருதி நுழைந்தான் ஸ்ரீ ராமா

அன்னையைத் தேடி ஸ்ரீ ராமா

அவனும் அலைந்தான் ஸ்ரீ ராமா

அசோக வனமதில் ஸ்ரீ ராமா

அவளும் இருந்தாள் ஸ்ரீ ராமா

விவர மனைத்துமே ஸ்ரீ ராமா

வணங்கியே உரைத்தான் ஸ்ரீ ராமா

தீயவன் நகரினை ஸ்ரீ ராமா

தீக்கிரை யாக்கினான் ஸ்ரீ ராமா

கண்ட நற்செய்தியை ஸ்ரீ ராமா

விண்டே யுரைத்தான் ஸ்ரீ ராமா

 

Mumathil  nakarul  Sri rama

Maruthi  nuzhainthan  Sri Rama

Annayai   thedi   Sri Rma

Avanum alainthan  Sri rama

Asoka  vanamathil sri Rama

Avalum  irunthal  Sri Rama

Vivaram anaithume  Sri Rama

Vanangiye  uraithaan   Sri Rama

Theeyavan  nagarinai  Sri Rama

Theekkirai  aakkinan  Sri Rama

Kanda  nar  cheithiyai  Sri Rama

Vinde urathaan Sri Rama

 

In the city with three  walls  Sri Rama

Lord  Hanuman  entered  Sri Rama

Searching  the mother, Sri Rama

He also wandered  Sri Rama

Inside  the Asoka vana  Sri Rama ,

She  was there  Sri Rama

As soon as  he knew  Sri Rama,

Saluted and told  he  Sri Rama

The city  of that  evil one, Sri rama

He made  food for fire  , Sri Rama

The good news about his  seeing  , Sri Rama

He explained  clearly  , Sri Rama

 

அணிலும் பணி செய்ய ஸ்ரீ ராமா

அமைத்தாய் சேதுவை ஸ்ரீ ராமா

வந்தனன் போருக்கு ஸ்ரீ ராமா

தந்தனை பொழுதும் ஸ்ரீ ராமா

இன்றுபோய் நாளையே ஸ்ரீ ராமா

வாவென் றியம்பினாய் ஸ்ரீ ராமா

இலங்கை வேந்தன் ஸ்ரீ ராமா

இறையோ டிணைந்தான் ஸ்ரீ ராமா

 

Anilum  pani cheyya   Sri Rama

Amaithai  Sethuvai  Sri Rama

Vanthanan  porukku  Sri rama

Thanthanai  pozhuthum   Sri rama

Indru poi nalaiye  Sri Rama

Vaa vendru  iyambinai  Sri Rama

Ilangai venthan Sri Rama

Irayodu  inainthanan   Sri Rama

 

With a squirrel  also working   Sri Rama

You built   the bridge , Sri Rama

He came for war  Sri Rama

You gave  him time  Sri rama

Go today and tomorrow , Sri Rama

You please  come, you said, Sri Rama

The king   of Lanka   Sri Rama

Joined   with God   , sri Rama

 

பாதுகை காத்தே ஸ்ரீ ராமா

பரத னிருந்தான் ஸ்ரீ ராமா

தீக்குள் புகுமுன் ஸ்ரீ ராமா

அனுமனும் சென்றான் ஸ்ரீ ராமா

அனைவரும் மகிழவே ஸ்ரீ ராமா

அரியணை அமர்ந்தாய் ஸ்ரீ ராமா

 

Padukai kaathe   Sri Rama

Bharathan  irun thaan   Sri Rama

Theekkul  pugum mun  Sri Rama

Anumanum chendraan   Sri Rama

Anaivarum  Magizhave  Sri Rama

Ariyanai  Amarnthai   Sri Rama

 

Protecting t your slippers,  Sri Rama

Bharatha  was  waiting  , Sri Rama

Before   he entered  the  fire Sri Rama

Hanuman webt there , Sri Rama

With every  one becoming happy  , Sri Rama

You sat on the throne  , Sri Rama

 

 

ராம ராம ஜெய ராஜாராம்

ராம் ராம ஜெய சீதா ராம்.

*******************************************


Rama Rama  Jaya Raja  Ram

Rama Rama  , Jaya  Sita ram

 

Oh Rama, Oh Rama, hail  king Rama

Oh Rama, oh Rama  Hail Sita  Rama

 

 

No comments: