பரிவார
தேவதாக்கள் வரவு :
Varavu Paattu of
Pthinettampadi Karuppanna Swami
Translated by
P.R.Ramachander
(I found that this
song was posyed in 2015 in a facebook page
of Sappanikaruppu ,I do not know who is the author.Karuppanna swami is
one who is the Security guard of SAbari Malai
Ayyappa Swami and is included
as Parivara devathai. I never
knew that there is a Sanskrit prayer addressed
to Karuppanna Swami)
ஸ்ரீ
கருப்பண்ண ஸ்வாமி :
த்யானம்
:
வந்தே
காலாப்ர வர்ணம் த்விபுஜம்
அஸிகதாம் தீப்தாகர்ண தம்ஷ்ட்ராம்
அஸிகதாம் தீப்தாகர்ண தம்ஷ்ட்ராம்
Vandhe Kaalabra
varnam dwibbujam,
Asikadhaam Deepthakarna damshtraaam
I salute him who
is of the colour of black cloud, who has
two hands,
Who fights with a sword, who is lustrous with large
teeth up to his ears
பீமம்
பீமாங்கரூபம் ப்ரணத பயஹரம்
பாதுகாரூட ந்ருத்தம்
பாதுகாரூட ந்ருத்தம்
Bheemam Bheemanga
roopam pranatha bhaya haram,
Padhukarooda
nrutham
He is huge, has a
form with large limbs and removea fear
of those who salute him,
And who dances mounting on his sandals
பாலம்
பாலார்க்க காந்திம் ஸிதவஸன
தரம் காளகம் குஞ்சிதாங்க்ரிம்
தரம் காளகம் குஞ்சிதாங்க்ரிம்
Baalam Balarka kanthim
sitha vasana daram,
Kalakam
kunchithangrim
He is a boy with
luster of sun of dawn, wears white dress,
Is dark blue in colour and has a curved foot
வ்யாகீர்ண
கேச பந்திம் மதுமத
முதிதம் ஸ்யாமளம் க்ருஷ்ண புத்ரம்
முதிதம் ஸ்யாமளம் க்ருஷ்ண புத்ரம்
Vyaakeerna
kesa pankthim madhumadha,
Mudhitham
shyamalam Krishna Puthram
He has hairs
flying in all direction., is
joyous,
Due to
intoxication of wine, black in colour and is son of Krishna
வ்ருத்தாய
த்வி நேத்ரம் ச
வ்யாள பத்த ஸுகுந்தனம்
வ்யாள பத்த ஸுகுந்தனம்
Vrudhaya
dwinethram cha ,
Vyala badha sukunthanam
He is old
with two eyes
And holds a
vicious good spear
நீலம்
ஸ கஞ்சுகம் பீமம்
த்ரி புண்ட ரவி லஸந்முகம்
த்ரி புண்ட ரவி லஸந்முகம்
Neelam sa kanchukam bheemam,
TRipundra vilasan mukham
He wears a blue gown and
is huge ,
And on face he
sports a Naamam(mark of Vaishnavites)
குந்தம்
தரந்தம் வாமேச
க்ருகரம் தக்ஷிணேகரே
க்ருகரம் தக்ஷிணேகரே
Kuntham thara
ocean like ntham Vaame cha,
Krukaram dakshine
kare
He holds a
spear i on his left hand
And holds a
cutting sword in his right hand
ஒட்யாண
பக்த கச்சம்ச
ஸர்வாலங்கார பூஷிதம்
ஸர்வாலங்கார பூஷிதம்
Odyaaana
badha kachamcha ,
SArvalankara Bhooshitham,
With a waist belt tying his Dhothi ,
He is
decorated in all waya
தப்தசாமீ
கராபஞ்ச
ஸக்தி த்வய ஸமன்விதம்
ஸக்தி த்வய ஸமன்விதம்
THaptha
saameekarabham cha ,
SAkthi divya
samanvitham
Armed with a
hot flat iron,
He is also
blessed with divine strength
கருப்பண்ண
ஸ்வாமிநம்
த்வந்தே பீடே ஸு ஸம்ஸ்திதம்
த்வந்தே பீடே ஸு ஸம்ஸ்திதம்
Karuppana
swminam,
Dwanthe peede
susamthitham
That God Karuppanna
,
Is always ready
to protect the temple
ரக்தாஷம்
க்ருஷ்ண வஸ்த்ரஞ்ச
த்வி புஜம் மோஹனாக்ருதிம்
த்வி புஜம் மோஹனாக்ருதிம்
RAkthaksham
Krishna vasthranch ,
Dwibujam mohanaa kthim
With blood red eyes
and wearing black cloth .
Anf having two hands , he has pretty looks
கட்கம்
தண்டஞ்ச பிப்ராணம்
ஸர்வாலங்கார ஷோபிதம்
ஸர்வாலங்கார ஷோபிதம்
Gadgam dandancha bibranam,
Sarvalankara
shobitham
Armed with
sword as well as staff,
He shines with all
decorations
பார்ச்ஸ்வே
குக்குடஸம் யுக்தம்
மஹா விக்ரம சாலினம்
மஹா விக்ரம சாலினம்
Parswe kukuda
samyuktham,
Maha vikrama
salinam,
With a spark of
fire standing nearby
,
He is very greatly valorous
கருப்பண்
திவிக்யாதம்
ஸ்வாமிநம் பாவயேத் ஸதா
ஸ்வாமிநம் பாவயேத் ஸதா
Karuppannathi
vikhyatham,
SWaminam
bhavayeth sadhaa
I always cherish
the god,
Who is famous as
Karuppanna
Karuppa swami
Moola manthra
Om KLeem
Krishna puthraya Hum Phat SWaha nama
Om KleemBlack son Hum Phat SWaha
Another manthra
ஸ்ரீ
கருப்பசாமி மந்திரம்
ஸ்ரீ
கருப்பஸ்வாமி வழிபாடு மந்திரம்.
English-Tamil-தமிழ்,
Lyrics, வரிகள்.
ஓம்
க்ரூம் அஸிதாங்காய
மஹாசாஸ்த்ருபரிவாராய
நமஹ.
SRI KARUPPASAMY MANTRA
SRI KARUPPASWAMY MANDHIRAM.
OM KROOM ASITHAANGAAYA
MAHAASAASTHRUPARIVAARAAYA NAMAHA.
Om Kroom Black
bodied
Sakutations to the
assistant of Great Sastha
No comments:
Post a Comment