Sri Swadha Stotram
ஸ்ரீ
ஸ்வதா ஸ்தோத்ரம்
(Swadha
Devi is a Hindu
goddess who is the queen of Pitru Loka, the realm of ancestors.. If this great
stotra is chanted on Mahala amavasya
You will satisfy all your pithrus. This was given in tamil by Bombay Nagaraja vadhar.Very many thanks to him
Translated by
P.R.Ramachander
ஸ்வதா என்பது பித்ருக்களுக்கு ப்ரீதியானது
தர்ப்பணம்செய்யும்போது சொல்லப்படும் மந்திரச்சொல்
ஸ்ரீஅக்னி பகவானின் மனைவியரான
ஸ்ரீஸ்வாஹா தேவியானவள் ஸ்ரீ தேவர்களுக்கு கொடுப்பதைக்
கொண்டு போய் சேர்ப்பவள்
ஸ்ரீஸ்வதா தேவியானவள் ஸ்ரீபித்ருக்களுக்கு கொடுப்பதைக்கொண்டு போய் சேர்ப்பவள்
ஸ்வாஹா என்றால் தேவர்கள்ப்ரீதியடைவர்....
ஸ்வதா சப்தத்தால் பித்ருக்கள் ப்ரீதி அடைவர்...
அதன் மஹிமையை நாம் அறிந்துகொள்ளவே இந்தஸ்லோகம் ப்ரும்மவைவர்த்தபுராணத்தில் ப்ரும்மாவால் சொல்லப்பட்டுள்ளது
ப்ரும்மோவாச-
ஸ்வதோச்சாரணமாத்ரேன தீர்த்தஸ்நாயீ பவேன்நர:
முச்யதே
ஸர்வ பாபேய்யோ வாஜபேய பலம் லபேத்
Brahmo uvacha:-
Swadhocharana
maathrena theertha snaayi bhaven nara
Muchyathe
sarva paapebhyo , Vajapeya balam labheth
Just by chanting “Swadha” Men get effect of bathing
in all theerthas,
He
would escape from all sins and get effect of conducting Vajapeya
yaga
2. ஸ்வதா ஸ்வதா ஸ்வதாத்யேவம்
யதிவார த்ரயம் ஸ்மரேத்
ஸ்ராத்தஸ்ய
பலமாப்னோதி காலஸ்ய தர்பணஸ்ய ச
Swadha
, swadha, swadha ithyevam
Yathi
vaara thrayam smareth
Sradhasya phalam aapnothi,
Kalasya thrpanasya
cha
Chanting
Swadha, Swadha , swathi
Three times
if we think
WE
will get result of doing Sradha
And
also doing tharpana in proper time
3. ஸ்ராத்தகாலே ஸ்வதா ஸ்தோத்ரம்
ய:ஸ்ருனோதி சமாஹித:
லபேத் ஸ்ராத்தசதானாம் ச
புண்யமேவ ந சம்சய:
3.Sradha kaale swadha stotram
Ya srunothi samahitha
Labheth sradha sathaanaam cha
Punyam eva na samsaya
If we heat the stotra of Swadha
Dring time of conduct of Sradham
Without doubt we will get
The good effect of doing hundred sradhams
4. ஸ்வதா ஸ்வதா ஸ்வதாத்யேவம் த்ரிசந்த்யம் ய:படேன் நர:
ப்ரியாம்
வினீதாம் ஸ லபேத் ஸாத்வீம்
புத்ரம் குணான்விதம்
Swadha , swadha
swadha ithyevam Trisandhyam Paden
nara
Priyaam vineethaam
sa labheth sadhwim puthram
gunanwitham
He
who chants SWadha, Swadha , Swadha during swan , noon
and dusk
Would get dear wife with humility and good son with all good conducts
5. பித்ருணாம் ப்ராணதுல்யாத்வம் த்விஜஜீவன ரூபிணீ
ஸ்ராத்தாதிஷ்டாத்ரு
தேவீச ஸ்ராத்தாதீனாம் பலப்ரதா
Pithroonaam prana
thulya thwam dwija
jeevana roopini
Sradha adhishathathru devi cha
sradha dhinam phala pradhaa
Swadha is like
soul to pithrus , like a life
of a Brahmin
SWadha is the chief of Sradha and by her you get effect of daily sradha
6. பஹிர்கச்ச மன்மனச:பித்ரூணாம் துஷ்டிஹேதவே
ஸம்ப்ரீதயே
த்விஜாதீனாம் க்ருஹினாம் வ்ருத்திஹேதவே
Bahir gacha man manasa pithroonaam thushti
hethve
Sampreethaye dwijaadhaanaam graheenaam
vruthi hethave
To
those pithrus who
have gone out and to their satisfaction
And also for satisfaction of Brahmins and for improvement of house holders chant Swadha
7. நித்யா த்வம் நித்யரூபாசி
குணரூபாசி சுவ்ரதே
ஆவிர்பாவஸ்திரோபாவ:
ச்ருஷ்டௌ
ச ப்ரளயே தவ
Nithyaa thwam
nithya roopaasi
Guna roopasi
suvrathe
AAvirbhava sthiro bhava
Srishtou cha
pralaye thava
Swadha , you are for ever, have permanent form
Have form of good, you are foreve
From creation
you
are permanent
From time
of creation to final deluge
8-ஓம் ஸ்வஸ்தி நமஸ்வாஹா
ஸ்வதா த்வம் தக்ஷிணா ததா
நிரூபிதா சதுர்வேதே
ஷட்ப்ரஸஸ்தாஸ்ச
கர்மிணாம்
Om swasthi
nama
swaha
SWadha
thwam dakshinaa thadhaa
Niroopitha
chathur vede
Shad prasaaastha karminaam
Om you
are Swasthi,you are swaha ,
You are
swadha and also dakshinaa
You are
the proof of
four Vedas
And very famous for those doing six karmas
9. புராசீத்வம் ஸ்வதா கோபீ
கோலோகே ராதிகா சகீ
த்ருதோரஸி ஸ்வதாத்மானம்
க்ருதம்
தேன ஸ்வதா ஸ்ம்ருதா
Purasi
thwam swadha gobi
Goloke
Radhika
sakhi
THrithorasi
swadha aathmaanam
Kritham
thena swadha smrutha
In earlier
days swadha , you were
gopi
In Goloka
(heaven of vaishnavites) you are friend of Radha
Oh Swadha
you were in soul of Krishna
And so you were called Swadha
10. இத்யேவமுக்தா ஸ ப்ரும்மா
ப்ரும்மலோகே ச சம்சதி
தஸ்தௌ ச சஹசா சத்ய;
ஸ்வதா சாவிர் பபூவ ஹ
Ithyevam ukthaa sa brahmaa
Brahma loke sa sasathi
Thasthow cha sahasaa sathya
SWadha chaavir babhoova ha
Like this after telling Brahma
Sat in Brahma loka
As soon as he dit it ,
The true goddess swadha appeared before him
11.
ததா பித்ருப்ய:ப்ரததௌ
தாமேவ கமலானனாம்
தாம் சம்ப்ராப்ய யயுஸ்தே
பிதரஸ்ச ப்ரஹர்ஷிதா:
Thadhaa pithrubhya pradha dow
THaameva kamala aanannam
Thaam samprapya yayusthe
Pitharscha praharshithaa
When she appeared before Brahma
The lotus fced one gave
Her to the pithrus and
They became happy and contented
12-ஸ்வதா ஸ்தோத்ரமிதம்புண்யம்
யஸ்ருனோதி சமாஹித:
ஸ ஸ்நாத:ஸர்வ தீர்தேஷு
வேத
பாடபலம் லபேத்
SWadha
stotram idham punyam
Ya srunothi
samahitha
SA snana sava
theertheshu
Veda pada phalam labeth
If this
holy prayer to Swadha
Is heard
with attention
They will
get effect of taking bath in all sacred waters
And also get effect of learning four vedas
No comments:
Post a Comment